Studera på distans

Hur går det till när man studerar på distans?

Allt börjar med att den studerande skickar in anmälningsblanketten. När blanketten kommer fram landar den alltid hos mig, studiesekreterare Anca. Ganska snart efter att blanketten har kommit till mig tar jag kontakt med den studerande, oftast per e-post. Ibland för att jag behöver mer information eller bara för att ge inloggningsuppgifterna till Fronter.

Fronter är den plattform som vi för tillfället använder för alla våra kurser. I Fronter hittar den studerande information både om kurser och annat som är aktuellt och den studerande får tillgång till den kurs eller de kurser som han eller hon har anmält sig till.

I de olika kursrummen finns uppgifter och material. En del uppgifter ska lämnas in för bedömning, men det finns också övningar som det lönar sig att göra för sitt eget lärande. Lärnarna använder olika läromdel – beroende på vad som finns att tillgå.

Vi använder ”vanlig gymnaisekurslitteratur” i form av böcker och digitala läromedel.

Kurserna som vanligtvis är 6-7 veckor långa är uppdelade i olika avsnitt, med uppgifter som man gör under veckans gång. Uppgifterna kan ha olika deadline, men vanligtvis finns bara en deadline i slutet av kursen. Man bör ha gjort, lämnat in och fått godkända inlämningsuppgifter för att få skriva kursprovet. Under kursens gång skickar läraren också ibland e-post med uppmaningar, frågor och information. Det underlättar lärarnas arbete att du svarar på e-posten eller meddelanden i Fronter!

Kurserna har frivilliga närstudietillfällen. Man kan delta i klassrummet här i Vasa eller ibland via t.ex. Adobe connect. Anmäl till läraren om och hur du vill delta.

Läraren har inte möjlighet att ge feedback och kommentarer som lämnas in just innan periodens slut. Därför rekommenderar vi alltid att man lämnar in sina uppgifter vartefter de är klara. Och kvällen före deadline är alltid väldigt kort.

Sammanfattning: Distansstudier är självstudier, med möjlighet till närstudietillfällen och handledning. Man läser mycket på egen hand, skriver och lämnar in. Utmaningen är att komma igång och att hinna göra allt i tid!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *