1C har skrivit egna mininoveller

1C:s mininoveller är inspirerade av världens kanske kortaste novell skriven av Ernest Hemingway. Novellerna är spännande, roliga och dramatiska. 

 

Plätten 

Jag skulle ta sista plätten men brodern ville ha den. Jag sprang snabbt till plätten men hann inte ta den. Brodern började gå iväg med ett flin, jag försökte dra bort plätten från honom men han blev sur och kastade plätten på mig. Plätten var förstörd och nu kunde ingen av oss njuta av den. 

William  

 

Adjö livet 

Han tittade upp i taket, kände smärtan från tåspetsarna som under årens lopp hade krypit sig upp längs kroppen.  

Den styva nacken gjorde allt för att de gamla ögonen skulle få se den gamla eken, som hade stått där så länge han kunde minnas. Fredrika vilar vid eken. Sorgen har fortfarande inte blivit lättare fast att snart 15 år har gått. Sängen i det kala rummet med spetsgardinerna Fredrika hade sytt upp så de skulle falla fint.  

Nu föll tåren ner för den gamla kinden som hade samlat på sig rynkor under åren. Kinden som hade varit med honom i hela hans liv, upplevt alla leenden samt sorger. Livet var inte värt längre. Han blundade till, men ögonen slöts för evigt. 

Det stora huset var helt tomt. Ingen som vaknade där längre eller gick ner och koka kaffet, ropa hem katten och sitta och dela mjölken som hade hämtats från granngården. Allt var slut. Det vardagliga livet i huset var nu historia. 

Antonia  

 

Fredag  

Ta vara på fredagen medan det är fredag. 

 Adrian  

 

Att döda ett barn 

En vacker dag men ändå kan något hemskt hända. Barnet skulle ut med båten med sin pappa men det blev aldrig av. Och en ung bilchaufför fick dåligt samvete för resten av livet.  

Vilma 

 

3:00 

Klockan var 2:59 på en skoldag, Jag kunde inte sova. Jag tittade runt rummet och såg något, Det var en figur. Figuren var lång och smal. Jag vågade knappt blinka. Mina ögon kunde inte hållas uppe längre när jag var så trött. Mina Ögon stängdes. När jag öppnade dem igen var figuren borta och klockan var 3:01. Jag försökte knipa mig själv i armen men det var ingen dröm… 

Liam 

 

Jag hade stirrat in i väggen i en timme, kanske flera, jag visste inte längre.  

Rösten som ekade i rummet kändes avlägsen. Jag fattade ingenting. 

På schemat stod: Fysik. 

Kajsa 

 

Det här kan inte sluta bra

Jag styr mot nästa hinder i friskt tempo. Det är inte bara nästa, utan också sista hindret. Hittills är jag felfri men kommer det hålla ända till slutet? 1,2, 3… jag räknar språng, oj oj…  av stampet kom redan, alldeles för tidigt. Det här kan inte sluta bra. Jag ser olyckan i mina ögon, på under 0,5 sekunder ser jag hur olyckan kommer se ut. Nästan så att jag väntar på att jag ska känna att han tar med sig bommarna ner, att han snubblar i dem och slår en kullerbytta. Jag tänker inte ens på vad som kommer att hända med mig, utan bara på honom. Jag känner av ett kraftfullt språng som stampar av upp i luften, nu hoppar vi. Vi flyger, landar och hela oxern står kvar. Jag ser på klockan och av applåderna förstår jag att första platsen är min. 

Leea 

 

Jag läste på provet i flera timmar dagen innan.  

Kunde ändå inte svara på en enda fråga.  

Sarah  

 

En normal tisdag   

Jag tittar på klockan i mitt rum. 

Den slår åtta.  

Engelskaläxan borde jag börja med.  

Men att bara orka. 

Matteprov har jag på fredag.  

Jag tror jag kommer vara sjuk just den dagen. 

Nu börjar jag med läxorna.  

Men häxorna skickade: “ska vi spela?”. 

Nu tänker jag, “kanske jag hinner spela”. 

Casper  

 

Blixten 

Mitt på en regnig natt sitter jag i flygplan till Grekland. Jag är så trött att sitta i flygplanen, och bestämde mig att sova hela vägen. Jag sover väldigt djup på natten och drömmer att det regnar och åskar hårt, jag ser blixten det är väldigt läskigt. Det kändes som om nån skrek så högt så att jag vakna uppskrämd med den ljuden. Vem kan tänka sig att det är inte bara dröm utan allt som jag såg i drömmen hände på riktigt. Alla skrek högt av rädslan. Kaptenen sa att vi skulle nödlanda. 

Pattaramon 

 

 Sista dagen 

Det är mörkt och kallt, jag har inga känslor mera. Jag känner den kalla luften som går genom min kropp och ögonen rinner. Utan en aning så hittar jag mig själv stående vid kanten av floden. Jag tar ett steg … 

Nu ligger jag här i vattnet och kommer inte upp. 

Shehinaz  

 

Fjärde dagen 

Idag är det den fjärde dagen i rad jag inte kunnat sova.  Jag kan inte somna för jag kan inte sluta tänka på det som hände för fyra dagar sedan. 

Jag var ensam hemma och det var kväll och sedan kom min pappa hem och ropade gonatt. Jag äter och sedan går jag och sova På morgonen efter vaknade jag och gick ner mindes jag att min pappa hade ju dött några månader tidigare. Och alla saker var ute i köket som om någon skulle ha ätit. 

LINUS 

 

Vattnet glittrar från solens strålar, det bländar mig.  

Jag ligger på bryggan och hör vågorna skvalpa mot stenarna. 

Önskar att jag aldrig skulle behöva åka hem. 

Thilda  

 

Misstaget 

Hon slöt ögonen och hörde ljudet av polisbilens sirener komma närmare. Sakta släppte hon pistolen ur handen och lät den falla mot marken. Isak gick runt i cirklar illamående över vad de gjort och skrek dämpat “Ella dom kommer”. Med en lugn röst sa hon “låt dem”. 

My 

 

I skolan hade jag varit med halvöppna ögon.  

Långsamt gick jag hem till min säng,  

tänkte på en tupplur och stängde ögonen.  

Gomorgon, säger mamma. Det är morgon! 

Igen?  

Madi  

 

 Han tog ett skutt.  

Slöt sina ögon och vaknade aldrig upp. 

Melvin  

 

 Sommaren är kort 

Skolavslutningen var över, sommaren var här.  

Jag blinkade och plötsligt sitter jag här, i skolbänken igen. 

Bianca  

 

Att döda ett barn 

Tankarna var någon annanstans. Mitt uppdrag var att hämta socker från grannen. 

Med sockret i handen sprang jag över vägen på väg hem.  

Det enda jag kunde göra var att tänka på havet och vågorna, jag hörde en smäll,  

sen blev även tankarna tomma. 

Bianca  

 

 Hon gick ner till bryggan som låg vid stranden. Hon ville se sin dotter simma. När hon kom fram såg hon bara en torr vit handduk, rivmärken av naglar som dragits mot bryggan och ett litet flytande armband i vattnet.  

Ingen flicka, inget ljud. Havet var vindstilla. 

Ella  

 

Mitt i natten i den mörka och tysta staden. Ser man henne gå ensam på gatorna. En bil med två läskigt utklädda män stiger ur bilen, drar den unga flickan in i bilen och kör iväg. Efter den kvällen har ingen sett flickan!  

Hanna  

 

 Ett kort samtal 

Hon hade lovat att vi ska träffas om två dagar. Idag ska jag få träffa henne och idag ska jag säga det jag tänk så längre. Vill hon bli min flickvän?  

Jag väntar med en ros i handen och jag känner mig nervös och glad, med svettiga händer. Just då ringer hennes kompis till mig. Hon låter allvarlig och säger: “hon är död’’. Det är det sist jag hör i min telefon.  

Pakjira  

 

Ljudet som hördes  

Klockan var 23.00 på kvällen då jag och min lillasyster körde med vår pappas äldre bil på en skogsväg. Vi bodde ute på landet men hade aldrig varit där vi var, så vi ville utforska skogen. Vi fick slut på bensin mitt under färden, för vi hade glömt att tanka bilen före vi for iväg. Vi båda blev oroliga för vi insåg att vi var ute i en okänd del av skogen som vi inte kände till. Min lillasyster hörde något ljud, hon frågade mig: hörde du det?

Det var en smäll som hördes. Vi var inte ensamma. 

Sky