Valikko Sulje

Mikä on urheilupainotus?

Mikäli haluat yhdistää huippu-urheilun sekä opiskelun toisella asteella, Vaasan urheilupainotus toteutetaan ajatus DUAL CAREER. Tarjoamme henkilökohtaisia ratkaisuja sekä opiskelussa että urheilussa.

Vaasan urheilupainotus on osa Vaasan seudun urheiluakatemiaa. Urheilupainotus toimii Vaasan kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa Vaasan lyseon lukiossa, Vasa gymnasiumissa sekä Vamiassa.

Useita urheilulajeja ovat edustettuina. Painopistelajimme ovat jääkiekko, jalkapallo, uinti, taitoluistelu, salibandy, pesäpallo, lentopallo ja jousiammunta. Lisäksi meillä on kategoria ”muut lajit”. Tähän ryhmään kuuluvat esim. yleisurheilu, paini, skateboard, breakdance, golf ja ratsastus.

Urheilijoilla on lukujärjestyksessä 3 kertaa viikossa harjoitukset koko opiskelun ajan! Urheilijat saavat suorituksia hyväksiluetuiksi sekä lukio- että ammatillisessa koulutuksessa. Varta vasten olemme laatineet oman opetussuunnitelman huippu-urheilulle. Meillä on myös luotu toiminnalle yhdessä sovitut pelisäännöt.

Haku yhteishaun yhteydessä omalla hakulomakkeella. Voi myös hakea muina aikoina. Valmentajat tai liitot pisteyttävät kaikki hakijat. Urheilupainotuksen jäsenyys edellyttää että hakija myös saa ja vastaanottaa opiskelupaikan.