Ett annorlunda luciaprogram

Äntligen kom december. Med värme, ljus och lucia. På grund av de rådande omständigheterna firade vi lucia på ett annat sätt i år. Som tradition ordnade åk 2 lucia och vi valde att spela in lucian på förhand så att alla kunde delta på distans. 11.12.2020 bjöds det på glögg och pepparkakor och lucia-filmen spelades upp i varje klassrum. Föräldrarna kunde även delta genom att titta på lucia-filmen där hemma.

Vasa gymnasiums lucia 2020 var Alma Westerlund. Jag fick tag på henne och ställde några frågor till henne.

Alma Westerlund, Vasa gymnasiums lucia 2020.

Varför valde du att ställa upp som lucia?

—Lucia har alltid varit en viktig högtid i mitt liv och jag tycker om att sjunga så jag tyckte att jag passade som lucia.

Varför är det så viktigt att fira lucia?

—Lucia medför alltid glädje och musik till den annars mörka vardagen och får oss att orka till julen.

Jag vill tacka Anna Brännström, Sami Siekkinen, Carita Orre för att de styrde upp årets lucia. Sedan vill jag även tacka lucian, tärnorna, stjärngossarna, tomtarna och de som var i garderoben för ett gott samarbete och för att vi lyckades få ihop ett lucia program.

//Wilma Widlöf 2A