Hur förändras omtagningen av studentexamensproven hösten 2019

Finlands rektorer och Studentexamensnämndens årliga informationstillfälle om aktuella saker och förändringar lyfte bl.a. fram den kommande ändringen gällande omtagning av studentexamensprov. Läs mer här: https://www.ylioppilastutkinto.fi/sv/aktuellt/bloggar/686-Hur_forandras_omtagningen_av_proven_hosten_2019

Ny termin och ny studiehandledare!

Vårterminen drog igång förra veckan och innebar också en nyhet inom personalen. Anca fick en kollega och teamet utökades med mig – Yvonne Grönlund. Jag kommer att ha hand om studiehandledningen medan Anca fortsätter som studiesekreterare.

Jag ser fram emot att lära känna er och få jobba med er framöver! Hör av er vid behov!

Yvonne Grönlund
Tfn 040 3566 468
E-post: yvonne.gronlund@edu.vaasa.fi
Anträffbar må-ti 8-15, ons 11-18, to-fr 8-15

God jul!

Vårterminen inleds måndagen den 7 januari. Ha ett riktigt skönt och avkopplande jullov!

Schema period 1

I alla kurser erbjuds närstudietillfällen enligt schema. Kurs 6F (prepkurs inför studentprovet i kemi finns inte i schemat, kursen erbjuds i samarbete med VG och gruppen kommer sinsemellan överens om lektionstiderna.

Sommarhälsning

Nästa läsår på Vasa svenska aftonläroverk startar måndagen den 20 augusti 2018.

Antalet studerande på vårt vuxengymasnium har ökat stadigt och under våren 2018 gick vi över 100 strecket vad beträffar heltidsstuderande! Detta är historiskt för skolan! Denna ökning av studerande visar att det finns en efterfråga i vår land på svenskspråkig gymnasieundervisning på distan.

Under nästa läsår kommer vi stegvis att byta ut vår plattform Fronter mot Moodle. Vad detta i prakitken innebär för Dej som studerande informerar vi mera om i höst, när vi alla återkommer från vår sommarledighet.  Vi är dock alla måna om att denna övergång ska ske smidigt och utan större problem.

En skön sommar till er alla!

Anne Levonen, rektor

Välkommen på studentdimission

Årsavslutning och dimission

lördag 2 juni kl. 10.00 i Stadshusets festsal.

Blommor skickas direkt till stadshuset.

Jubilerande studenter välkomna.

Välkommen!