Historia i period 2 och 3

I kursbrickan står att vi erbjuder HI2 (historia 3 i gamla läroplanen), Internationella relationer, nu i period 2.

I misstag har vi öppnat HI3 (men döpt den till HI2) (gamla läroplanens historia 2), Det självständiga Finlands historia.

Misstaget upptäcktes först på måndag eftermiddag och då tyckte vi att det var lite sent att ändra.

I period 2 har vi  har alltså Det självständiga Finlands historia – HI3 -som är en nationellt valbart studieavsnitt i lp21. Studerande som läser enligt gamla läroplanen läser samma kurs som HI2 – och då är den obligatorisk!

I period 3 erbjuder vi i stället Internationella relationer. Nya läroplanens HI2 (obligatorisk) och gamla läroplanens HI3 (fördjupad).

Angående anmälan

Det har kommit en del frågor angående vårt ändrade förfaringssätt vid anmälan inför en ny period. Alla är förstås inte jätteglada åt den här ändringen.

Vi har infört anmälningstider inför varje period, och nya studerande tas emot enbart under dessa tider.  Den här förändringen gäller ämnesstuderande, alltså studerande som anmäler sig för att avlägga enstaka kurser/studieavsnitt eller något specifikt ämne. Anmälan stänger 2 veckor innan den nya perioden börjar.

Det här för att alla studerande ska få information i god tid innan kursen börjar. Då behöver vi också  lite mer tid för att ge den, och framför allt få anmälan i god tid…

Höstlov

Vi har höstlov! 17-23.10 har vi höstlov. Skolan är stängd och lärare och personal är inte anträffbara.

Studentdimission

Läsåret 2021-2022 avslutas med studentdimission i Vasa stadshus lördagen den 4 juni kl. 10.00.

Blommor till studenterna får sändas till Stadshuset.

Välkommen!